4 Comments

Educația, lectura multor cărți de istorie, lectura presei din mai multe surse și compararea lor, ajută la înțelegerea unui context. Fiecare are obligația să fie responsabil/responsabilă de ceea ce "bagă în cap". Exact ca în situația consumului de produse alimentare dăunătoare, în exces. Față de dezinformarea masivă la care este supus statul Israel, ce este de spus, apropo de raportul Fake Reporter decât că Israelul este situația în care trebuie să se apere. Dacă este considerată dezinformare o anumită propagandă, dintr-o parte a câmpului comunicațional, atunci obiectivitatea cere ca și cealaltă parte să fie studiată și expusă. Lectura cu atenție a raportului sursă (recomand lectura sursei nu a brief-ului !!!) ne relevă teme din campania documentată, atribuită Israelului care preocupă o parte a opiniei publice internaționale precum existența unei axe a răului "Iran-China-Rusia". Este asta o "dezinformare"? Sau despre legitimitatea existenței statului Israel în aria geografică? Normal că este o temă pentru că partea adversă. organizația teroristă Hamas și susținătorii săi, susțin eliminarea statului Israel. Altă temă identificată de Fake Reporter, "Iran și Rusia vor să destabilizeze ordinea globală actuală". Păi care este dezinformarea? Tema "Crimele comise de Hamas" este o dezinformare? Păi nu sunt criminali? Care este dezinformarea?

Expand full comment

X are un sistem interesant, de tip raportare/evaluare colaborativă în ce privește veridicitatea postărilor din flux. Utilizatorii pot valida sau invalida sursele documentare care dau context unor postări. Dacă cineva vrea să contribuie la validarea sau invalidarea unei postări și declasarea ei, o poate face. Cred că este o formă bună de corectare, mai de valoare decât AI și echipele de cenzori.

Expand full comment

Cred ca ar fi nevoie sa acoperiti mai mult din dezinformarile legate de invazia Israelului in Palestina, nu am citit aproape nimic legat de genocidul din Palestina la voi 😔 tiktokul, facebookul, instagramul, threads bubuie cu minciuni si propaganda pro-zionista. Palestina trebuie sa se faca auzita!

Expand full comment

Mulțumesc pentru distribuire!

Expand full comment